Wat

| GRAPH_PURPOSE

Deze samenwerking groeide uit onze overtuiging dat geluid in de huidige samenleving maar al te vaak bekeken wordt als een extraatje. Het brengt, ondanks zijn aantrekkingskracht, het merendeel van de tijd door in de schaduw van zijn visuele tegenhangers. We willen onze klankwerelden herontdekken en zo op eigenzinnige wijze een luisterend oor werpen op de beelden om ons heen. Bij onze zoektocht naar deze gedeelde klankwereld stellen we het benaderen van live-electronics als volwaardig instrument voorop.


| GRAPH_FORMAT

Denk aan een omgekeerde filmervaring; wat je hoort wordt ondersteund door wat je te zien krijgt. We gebruiken videomateriaal live; de (grafische) partituur, strip, kunstwerk, notities, etc. wordt eveneens getoond om de toegang tot ons verhaal te vergemakkelijken. We ontwikkelen onze eigen, transdisciplinaire kijk op musiceren, maken, interpreteren, getriggerd door het visuele.


| GRAPH_BLOCKS

Twee uiteenlopende bouwstenen waar we al mee experimenteerden zijn een grafische partituur van Tōru Takemitsu, Corona en zes quotes van Andy Warhol uit de Warhole INC. collectie van het Museet te Malmö, Zweden. Het potentieel dat we in deze experimenten ontdekten, willen we verder uitbreiden en manieren ontwikkelen om via ons klankidioom niet enkel met elkaar en het publiek maar tevens met de locatie en zijn eigenheden in dialoog te gaan.